Vejarbejde

3 tiltag, der kan gøre vejarbejde sikkert

Er du ansvarlig for et større stykke vejarbejde, og vil du gerne sikre de bedst mulige forhold for både trafikanter og vejarbejderne? Der findes nogle ret simple tiltag, men de er samtidig også ekstremt vigtige, hvis de gode forhold skal bevares. På vejen skal der ikke andet end én fejl til, før det kan blive fatalt, og derfor er det afgørende med god vejsikring.

Del trafikken op med trafikværn

Det skal være meget tydeligt, hvordan de nye ruter placeres, når der er vejarbejde. Rigtig mange af os kører på autopilot, når vi er vant til at tage den samme vej hver morgen, og derfor skal der være tydeligt trafikværn, som deler trafikken op, og som på ingen måde kan misforstås. Det er ved misforståelser, at vejarbejde kan udgøre en risiko.

Masser af belysning

Udover selve trafikværnet skal der være lys lang tid før, at vejarbejdet starter og hele vejen, mens vejarbejdet er i gang. Det er alle former for belysning – både til at lyse vejen op, men også til at fortælle med pile, hvor bilisterne skal køre hen, og hvor de bestemt ikke må køre hen. Igen skal det være fuldstændigt uomtvisteligt, hvad bilisterne skal foretage sig.

Ordentlig skiltning

Skiltning skal komme i god tid og gerne flere gange frem mod vejarbejdets placering. Fortæl med grafik, hvad der skal ske, og hvordan bilisterne skal reagere. Husk især nye kilometerskilte, som viser, hvad man skal sætte farten ned til, når man kommer i nærheden af vejarbejdet. Sørg også for, at disse skilte er ordentligt oplyste, så man også om aftenen kan reagere på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *