Industri

4 råd til at hjælpe din båd gennem vinteren

En båd er ikke bare lige noget, man hiver frem, når vejret passer, for så ellers at lade den stå og passe sig selv. Det kræver hårdt arbejde og masser af håndkraft at sikre, at din båd er i topform, og der skal hver sæson laves en masse forberedende arbejde.

Vi giver dig her 4 råd til, hvordan du giver din båd den bedste behandling forud for en ny sæson på vandet.

Brug krympeplast til at holde vind og vejr ude

Nogle vil mene, at presenninger er nok, men hvis du virkelig går op i din båds ve og vel, skal du beskytte din båd med mere hårdført og sikrende materiale. Dette er krympeplast, som er plast, der ved hjælp af en varmepistol dækker båden (og eventuelt andet udstyr) til, så den ikke står udsat for vinterens kulde og fugt.

Krympeplasten er nemt at bruge, og så er du garanteret, at din båd kommer godt igennem årets værste bådsæson. Det holder bare meget mere tæt end andre løsninger på markedet.

Opbevar din båd indenfor hvis muligt

Selvom du er godt dækket ind med krympeplast, kan du dække dig selv bedste muligt ind, hvis du lejer en billig carport eller lignende, hvor din båd kan få lov at komme i hi om vinteren. Jo mindre udsat din båd er vinteren over, jo større er chancen for, at motoren fungerer upåklageligt, når du igen starter op til foråret.

Det er akkurat samme princip med din bil. Hvis du ikke kører i din bil hele vinteren af uransagelige årsager, er der stor chance for at løbe ind i problemer.

Hold løbende øje med båden

Hvis du løbende tjekker op på båden, kan du med ro i maven gå foråret i møde. Fordi man ved bare aldrig helt, hvilken tilstand båden er i, hvis man ikke jævnligt ser til den.

Det er en god idé lige at se til den 3-4 gange mindst.

Brug overvågning til at forhindre tyveri

En båd er meget dyr, og det kan kraftigt anbefales at parkere den et åbent sted med plads til overvågning. Hvis du gør det billigt og vælger et afsides sted, hvor ingen vil opdage noget, kan båden være væk til foråret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *