Sport

Gør både rytter og hest klar til efteråret med det rette rideudstyr

Efteråret nærmer sig med hastige skridt, og det mærkes både på temperaturen og solskinstimerne. Det er tid til at børste mudderet af hestenes ben og slynge skridttæppet henover ryggen. Både hest og rytter skal pakkes ind i reflekser, og for rytterne stiger antallet af lag tøj i takt med, at dagene krydses af i kalenderen.

Oftest betyder efterår og vinter, at rideglæden svinder langsomt ind, mens man tænker sig hen på sommerens eventyr. Solens stråler bliver skiftet ud med ridehallens dunkle lys, og ridehallen føles mindre og mindre, når hele stalden klemmer sig ind for at komme i læ af kulden og mørket.

Men sådan behøves det ikke at være, for som de siger, så findes der ikke dårligt vejr kun dårlig påklædning.

Efteråret er en gylden mulighed for at nyde det sidste udendørseventyr, inden vinteren kommer, og selv om vinteren kan man klare meget, så længe både rytter og hest er klædt ordentligt på.

Vejret inviterer til strikketrøjer, vinterjakker, huer og vanter og så kan et par gode, varme strømper som regel gøre tricket, når det er allerkoldest og hårdest at tage ud i stalden. Står man først og fryser ude i stalden, så ryger motivationen som oftest helt i bund, og de fleste ryttere har prøvet ikke at få det ønskede ud af træningen, fordi de var mere optaget af kulden. Det rette rideudstyr kan altså være altafgørende for, om man får det meste ud af sin tid i stalden og sammen med sin hest.

Nyt udstyr kan også være med til at virke som et ekstra skud motivation, når træningsmoralen ikke står lige så klart som den gjorde i sommermånederne. For mange kan noget spritnyt grej ofte virke inspirerende og give en fornyet lyst til at komme i sving med træningen.

Det kolde vejr betyder samtidig, at dækkenerne skal hentes frem fra gemmerne. Både skridttæpperne der sørger for at holde hestene varme efter en hård træningssession, og regn- og vinterdækkene der holder de af hestene, der er klippet, varme ude på folden.

Skal man ud i det åbne, er det også vigtigt at huske reflekserne, så man kan blive set i trafikken. Særligt når solen hastigt bevæger sig ned og mørket kryber ind. Ofte hurtigere end man lige er klar på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *