Sundhed

Hold dit høreapparat i live med kvalitets batterier

Et høreapparat er for rigtig mange danskere et livsnødvendigt redskab. Derfor er det også vigtigt, at høreapparatet virker som det skal, og at man har styr på, at det virker døgnet rundt. Det er derfor ikke blot vigtigt, at man anskaffer sig et høreapparat af fornuftig kvalitet, men at man samtidig har styr på udstyret til dette.

Oticon er en af de førende virksomheder inden for udviklingen af hørelsesteknologi og er dermed en af de mest foretrukne producenter af udstyr til hørehæmmede verden over. Virksomheden producerer høreapparater, batterier og andet udstyr til hørehæmmede.

Oticon batterier benytter sig af et unikt farvekode system. Hver batterimodel har sin egen farve, så det er nemt at finde den rigtige størrelse og model når man skal ud og handle. Oticon batterierne er kendte for deres lange levetid og en ydeevne ud over det sædvanlige. Batterierne fås desuden til ganske fornuftige priser.

Udskiftning af batteri

Når du skal skifte batteri i et høreapparat, er det vigtigt at du følger en vis procedure for at sikre dig at batterierne er skiftet korrekt og at høreapparatet nu virker som det skal.

Når batterierne er ved at være brugt op, vil høreapparatet typisk sende to advarende bip toner. Efter den sidste advarsel vil høreapparatet slukke, og det vil være nødvendigt at udskifte batterierne.

Når de nye batterier er sat i høreapparatets batteriskuffe, vil du kunne høre den sædvanlige jingle, der spilles under høreapparatets opstart. Det er vigtigt, at du tager høreapparatet på, så snart du har udskiftet batterierne, for ellers kan der opstå akustisk tilbagekobling, hvis høreapparatet starter op, for eksempel mens du har det i hånden fremfor korrekt placeret i øret.

Levetid

Den gennemsnitlige levetid for Oticon batterier til høreapparater er et sted mellem tre og ti dage, alt afhængigt af hvilken model der er tale om, og hvor meget du bruger dit høreapparat i løbet af dagen. Det anbefales altid, at du slukker for dit høreapparat, når det ikke er i brug, netop for at spare på strømmen, og i længden, den mængde af batterier du kommer i gennem.

De brugte batterier skal, ligesom andre typer af batterier, bortskaffes på en sikker måde. Dette gøres på samme måde som alle andre batterier – enten i opstillede batteribokse eller på din lokale genbrugsstation i de angivne containere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *