Industri

Rod på byggepladsen? 3 gode råd til dig

Lad os være ærlige – vi er mange, der ikke altid får ryddet op efter os, og det er særligt udbredt på byggepladser, hvor der ofte ikke altid er helt styr på, hvor maskinerne og udstyret efterlades. Det er ganske enkelt ikke et fokus, vi har. Der kan dog være meget tid at spare ved en organiseret arbejdsplads, og derfor vi dig 3 råd til, hvordan du sikrer netop det.

Ansæt en pladsmand

En pladsmand er en mand, der skaber plads, samtidig med at han skaber orden på en byggeplads. Rod er nemlig ikke kun frustrerende, når vi skal finde udstyret og værktøjet. Det er også frustrerende, når vi bevæger os rundt og skal komme fra a til b.

Du kan hurtigt hyre en interim pladsmand, hvis behovet opstår akut, men vi anbefaler, at man i hvert fald til større projekter indregner det fra starten af. Fordi det kan i sidste ende have stor betydning for den lovede deadline.

Hav et fast regelsæt for brug

Inden projektet går i gang, så hav en plan for, hvordan udstyr og værktøj bruges og opbevares løbende. Brief dine medarbejdere om, at man lægger tingene på plads igen, efter det har været i brug. Vær konkret og hav en fast placering til alt udstyret, så der ingen tvivl opstår. Lav eventuelt en grafik til det for at gøre informationen letfordøjelig.

Beløn dem, der følger retningslinjerne

Ja, det lyder simpelt, men det er ret effektivt. Hvis vi bliver belønnet for at gøre noget, er der større chance for, at vi gør det igen i fremtiden. Det behøves ikke være store pengebelønninger, men en energidrik på en varm sommerdag kan gøre store underværker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *