Fritid & Hobby

Skal du på eksotisk dyk? Her er 3 gode råd

Det er fantastisk at svømme side om side med smukke fisk i deres naturlige element, og det kan blive endnu sjovere med nogle små simple råd. Verdenen inden for dykningen er nemlig enorm, og der er mange forskellige niveauer, du kan udforske. Vi giver dig her tre råd til, hvordan du får den bedste undervandsoplevelse.

Sørg for at have udstyret i orden

Svømmeudstyr er selvfølgelig en absolut nødvendighed, når du vil dykke. Udstyret afhænger dog meget af, hvilken type dykning du skal praktisere, og derfor er det vigtigt at have styr på dette, inden man begynder at købe udstyr. Skal du lave dybe dyk, eller er din plan bare at ligge i overfladen og hygge rundt? Vær klar med dig selv om, hvad du skal bruge dit udstyr til, før du køber det.

Hav styr på dine tilladelser

Som nævnt er der mange niveauer inden for dykning, og skal man lave dybe dyk, skal man mange steder have en tilladelse til det – også i udlandet, hvor de eksotiske fisk er. Hvis du derfor vil undgå at spilde 2-3 dage på at få en dykkercertificering, bør du have styr på dette på forhånd, så du kan få lov at dykke, som du vil på din rejsedestination.

Kend det lokale vand og undgå fodring af fisk

Det er ikke ufarligt, når vi som mennesker begår os i vand. Det er ikke vores element, og der findes mange rovdyr, der tiltrækkes af mad. Har du derfor tænkt dig at lokke de pæne fisk til med lidt godbidder, er dette strengt forbudt de fleste steder. Du kan risikere at blive bortvist og endnu værre lokke store rovdyr til stranden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *