Sommerdæk

Sommerdæk

Solen titter stille frem, og fuglene kvidrer fra oven. Det betyder, at det så småt er på tide at få skiftet bilens vintersko ud med friske sommerdæk, så du trygt og sikkert kan køre mod stranden.

Allerede når termometeret viser 7 grader, kan bilen med fordel monteres med sommerdæk. Der har de bedre vejgreb, bremselængde i vådt føre, og de slides mindre, end vinterdæk.

I Danmark er der ingen lovgivning om at skulle skifte fra vinterdæk til sommerdæk. Du bestemmer selv, om du vil slide din bils dyre vinterdæk op, når temperaturen begynder at stige.

Det eneste krav, der er, er, at der skal være minimum 1,6 mm mønsterdybde på dine dæk, og de skal passe til bilen i størrelse og bredde.

Hvilke sommerdæk?

Nette kan være en gummijungle, med et hav af dækfabrikanter, -varianter og -kvaliteter. Men det er med dæk, som det er med sommersandaler. De skal være betalelige, behagelige og holde i mange år. Men det kan være svært at finde ud af, hvilke der passer bedst til ens behov, uden at have prøvet dem først.

Du kan finde data i din instruktionsbog om, hvilken størrelse og bredde din bil er godkendt til, hvis du er i tvivl. Du kan også anvende de mange online webshops værktøjer, hvor du helt enkelt indtaster bredde, profil og diameter.

Her kan blandt andet fremhæves hjemmesider som dækster.dk, der har over 5000 forskellige sommerdæk. De er også altid klar til at hjælpe dig med den rigtige vejledning, har kort leveringtid og 30 dages returret, hvis de sommerfriske dæk ikke passer alligevel.

Find dine nye sommerdæk og bliv klar til de varmere temperaturer allerede nu, så er kan du slappe helt af, når du skal ud og dyppe tæerne i de blå bølger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *