Håndvaske og armatur

Sådan bliver din vask god som ny

Kender du det? Din fine stålvask, som ikke er mere end et par måneder gammel, ligner nu noget katten har slæbt ind. Og selvom du prøver at rengøre den det bedste, som du har lært, så forbliver den fedtet og mat i udtrykket. Bare tag det roligt. Løsningen gemmer sig nemlig lige rundt om hjørnet eller rettere i dette indlæg.

Det skal du bruge

I virkeligheden skal du ikke bruge særlig mange redmider for at får din stålvask til at skinne igen. Det kræver blot en rengøringssvamp, en stålsvamp, en klud og lidt afkalkningsmiddel. Hvis din vask er meget sat til, så er det en god ide at vælge en svamp med skurefunktion. Du kan også med fordel bruge lidt opvaskemiddel til sidst, men det er ikke nødvendigt. Hvad angår afkalkningsmidlet, så vær opmærksom på at det ikke er for kraftigt, fordi så kan det ødelægge vasken. Spørg altid din forhandler, hvor og hvordan det må bruges.

Sådan gør du

Start med at gør din vask våd med lidt vand. Derefter putter du et par strejf afkalkningsmiddel på din svamp. Efterfølgende kører du din svamp rundt i vasken med cirkulerende bevægelser, indtil den er dækket med et let lag afkalkning. Det er vigtigt, at afkalkningen ikke kommer på blandingsbatteriet, da det kan give syreskader. Brug nu stålsvampen til at skure de steder, hvor snavset har sat sig ekstra godt fast. Du må endelig ikke trykke så hårdt, at det giver ridser. Slut af med at skylde skidt og afkalkning væk med koldt vand. Når det er helt væk, så kan du pudse vasken op med en tør klud.