Salg og udlejning af vejsikringsløsninger

Vejstriber skal kunne ses i mørke og regn

Du har måske kørt på det samme stykke motorvej hver dag på arbejde. Der har været vejarbejde i lang tid. Med spænding har du glædet dig til den nye asfalt langt om længe bliver klar til at køre på.

Under arbejdet på lange stykker motorvej er det nødvendigt at spærre hele den ene side af. Trafikken bliver ledt over på vejen i modsat retning. For sikkerhedens skyld skal hastighedsbegrænsningerne sænkes.

Det tager lang tid at køre ti kilometer i lav hastighed.

Vejmarkering mangler

Nye veje bliver næsten altid åbnet før vejstriberne er lagt på. Men når strækningen åbner nyder du at køre på den nye asfalt. Men det føles lidt ubehageligt og utrygt at køre på en vej uden striber. Særligt i mørke.

Stribernes funktion er at vise hvor vejen er. En mørk motorvej kan være svær at se uden striber. Det er især svært at se sin egen vejbane.

Vejstriberne viser vejen

Stribernes hjælper dig med at se hvor du skal køre. Derfor skal de kunne ses i alt slags vejr. En god vejstribe har friktion så du kan mærke den når du kører på den. Efterhånden er der kommet flere og flere markeringer der både larmer og vibrerer når du kører dem.

Det har stoppet mange fra at køre i grøften eller over i den modsatte side – måske fordi de var ved at falde i søvn ved rattet.

Vejarbejde kan være forvirrende

Det er nødvendigt at vedligeholde vejnettet. Og nogle gange kan det være svært at gennemskue hvor du skal køre. Derfor er det ekstra vigtigt at lave tydelige markeringer på vejen.

Når der er vejarbejde bliver vejen som regel markeret med en midlertidig gul markeringstape. Den kan du blandt andet købe hos Ramudden. Den er nem at sætte på og fjerne igen.