Solcellelamper

Tre gode grunde til at bruge solcellelamper i haven frem for almindelige lamper

Solcellelamper er, som navnet antyder, styret af solens energi. Det giver nogle store fordele for dig, at du bruger dem i din have frem for at bruge almindelige lamper. Vi kommer i denne artikel ind på tre af de gode grunde her.

Vi har skrevet artiklen i samarbejde med solarcamp.dk. De har gennem flere år solgt forskellige former for solcellelamper, og det vil derfor være nemt for dig at finde den helt rigtige slags til din have. For når det er mørkt og koldt uden for, er det bare rigtig rart at have noget ekstra lys ude i haven. Både så du bedre kan orientere dig, og så du har noget smukt at kigge ud på, når du sidder indenfor. Men det kan du jo også få med en almindelig lampe, så hvorfor vælge en solcellelampe?

1. Du slipper for ledninger

En af de bedste grunde til at vælge en solcellelampe frem for en almindelig lampe er, at du slipper for at skulle trække ledninger gennem haven. Det kan være svært at få ledningerne sat i stik uden for. Samtidig er det ikke så godt at have ledningerne liggende, hvis dine børn eller dine kæledyr nu får fat i dem.

2. Solcellelamper er gode for miljøet

En anden grund til, at du skal bruge solcellelamper er, at det er godt for miljøet. Når vi bruger solens energi frem for at bruge strøm, kan vi være med til at gøre vores lille forskel for klimaet og miljøet. Det gør derfor, at du kan have en lille smule bedre klimasamvittighed.

Lamperne bliver ladt op via et felt med solceller i toppen af dem. Så længe du placerer lamperne, så de bliver ramt af lys hver dag, kan du altså sagtens bruge dem til at lyse op i haven – også om vinteren, selvom vi ellers ikke ser så meget til solen på det tidspunkt. 

3. Mange forskellige former for solcellelamper

Måske har du en gang set en solcellelampe og tænkt, at det ikke lige var noget, der passede ind i din have. Men der findes jo mange forskellige former for solcellelamper. Det gør, at du nemt kan finde en, der passer til dig behov. Der er lamper, som du kan sætte op på væggen, lamper som du kan stikke ned i jorden langs med et bed, så du bedre kan orientere dig og lyskæder, som du kan hænge op i træer eller buske og dermed pynte din have op med.