Forklæder

Sådan vælger du det rigtige forklæde til dit personale

Har du en restaurant, en cafe, en delikatesseforretning eller en anden form for forretning, hvor I har med mad at gøre, og hvor det er vigtigt for jer at have forklæde på, kan du her finde en guide til, hvordan du finder det rette forklæde. For det kan være svært at finde ud af, hvad du skal lægge vægt på. 

Det kommer selvfølgelig først og fremmest an på, hvad du lægger vægt på, når du skal købe forklæder til dine ansatte. Er det nogle, der skal beskytte dem mod at blive helt smurt ind maden, de er ved at tilberede, eller er det for at give et mere uniformt look til dem. I nogle tilfælde kan det også være rart, at dine ansatte går med forklæde, fordi det signalerer et fokus på hygiejne over for kunderne. 

Et godt sted for dig at købe et forklæde til dine ansatte, lige meget hvordan I bruger jeres forklæder, er på webshoppen imagewear.dk. De har et stort udvalg af tøj til køkkenpersonale, hvilket er med til at gøre, at du kan finde lige præcis den form for tøj og forklæder, som du leder efter. 

Når du køber forklæder, kan du vælge, at det skal være nogle med noget farve på. Det kan for eksempel være gule, grønne eller røde forklæder. Det er med til at give dit personale noget mere farve. Farve er ofte noget, som vi forbinder med krydret eller sund mad, og de farver du vælger, kan derfor være med til at understrege dit brand. 

Mange vælger at bruge hvide, sorte eller grå forklæder. De er meget neutrale, men er samtidig også med til at give dine ansatte et meget seriøst look. Derfor er der mange finere restauranter, der vælger at bruge de farver. 

Du kan også lade dine ansatte selv vælge farven på deres forklæder. Hvis du har et køkken, hvor der er plads til, at de ansatte har forskelligt farvede forklæder på, og det netop er med til at understrege dit brand, kan det være en god mulighed for dig. 

Når du køber forklæder, bør du selvfølgelig også tænke i praktikken i forhold til dem. Skal forklæderne have lommer, eller skal de ikke? Hvis dine ansatte udelukkende har forklæde på for syns skyld, er det lige meget med lommerne, men hvis forklædet er en vigtig del af deres arbejdsbeklædning, skal der selvfølgelig være lommer i. Det giver for eksempel tjenerne mulighed for at have ekstra blyanter eller kuglepenne i deres lommer.