Branddøre

Sådan vælger du de rigtige branddøre til din virksomhed

Måske er du blevet pålagt af brandmyndigheder, at du skal have en branddør i din virksomhed. Måske vil du gerne være på forkant med et besøg fra dem og vil selv sætte en op nu. I begge tilfælde er det vigtigt, at du finder frem til den rigtige branddør, så du er sikker på, at der ikke er nogen, der kommer til skade, hvis du skulle være så uheldig, at der er en brand i din virksomhed. 

Et godt sted for dig at finde de helt rigtige branddøre er på hjemmesiden melholt.nu. De har et stort udvalg af forskellige former for døre og hjælper dig gerne, så du kan finde frem til den helt rette til din virksomhed. For det er nemlig ikke lige meget, hvilken branddør du vælger. 

Der findes forskellige tykkelser af branddøre. Du kan både få BD og EI 30 og 60. Hvis du er i tvivl om, hvilken der skal til, for at din virksomhed kan blive godkendt af brandmyndighederne, kan det være en god ide, at du kontakter dem, inden du køber en dør. Det er ærgerligt, hvis du køber en branddør, hvor det så viser sig, at den skulle have været tykkere. 

Udover tykkelse er det også vigtigt at tænke over, om braddøren skal være lydsikret. Hvis du har en restaurant, et diskotek eller lignende, hvor der er meget larm om aftenen, er det en god ide for dig, at du har en lydsikret dør. Det er med til at gøre, at der ikke slipper så meget lyd ud. Det kan mindske klagerne fra dine naboer, hvis de er trætte af larmen. Du kan få branddøre, der kan mindske støjen med henholdsvis 30, 35 og 40 decibel. 

En branddør, der sænker lydniveauet, kan også være rar, hvis det er en dør mellem for eksempel et scene område og et back stage område. Det gør, at der ikke kommer til at være så meget larm back stage, hvilket kan være rart for dem, der arbejder der, og for musikere der er ved at forberede sig. 

Har du en branddør, der fører ud i det fri, har du brug for en dør med klimafunktion. Det er en dør, der er lavet til at kunne klare, at temperaturerne er meget forskellige på hver side af døren. Det kan for eksempel være, hvis det er meget koldt udenfor, men det er dampende varmt indvendigt fra et diskotek, hvor folk fester og danser. Det er vigtigt, at døren kan holde til den store forskel. 

Når du køber en branddør, skal du både købe døren og karmen sammen. Det er vigtigt, hvordan de to passer til hinanden. Deres klassificering afhænger af, hvordan de to passer sammen. Gør de ikke det, kan det få store konsekvenser, hvis der går ild i din virksomhed. 

Når du skal have en branddør, skal du også tænke over, om den skal åbne til venstre eller til højre. En branddør skal altid åbne indad, derfor er det vigtigt, at du sørger for, at der er plads til det, der hvor den er.