Skydedøre

Fordele og ulemper ved skydedøre

Fordele og ulemper ved skydedøre

Der findes to typer af skydedøre; dem der hænger udenpå væggen, og dem der er indbygget i væggen. Men hvilken dør skal du vælge, og hvad er fordele og ulemper ved skydedøre kontra almindelige døre?

Den mest almindelige form for skydedør er den dør, der hænger i en kasse udenpå væggen ved siden af døren. Den trækkes langs med væggen, når den åbnes og lukkes, og den kan let hænges op i de fleste hjem, da den som regel leveres i samlesæt, som du kan samle og montere på stedet.

Den anden type skydedør er bygget ind i væggen, så den forsvinder ind i et hulrum, når du åbner den. Denne form for skydedør fylder langt mindre, fordi de sidder inde i væggen, men de er til gengæld langt sværere at etablere.

Fordele og ulemper

Der er naturligvis både fordele og ulemper ved skydedøre. Fordelene først:

– En skydedør giver mere gulvplads.

– En skydedør smækker ikke, hvis der er gennemtræk.

Og så til ulemperne:

– En skydedør isolerer ikke så godt som en almindelig dør, fordi den ikke er lige så tæt.

– Det er svært at montere en velfungerende lås på en skydedør.

– En skydedør har intet håndtag, men en ring eller et hul, som gør det svært at åbne og lukke en dør, der binder.

Hvor køber du en ny skydedør?

Der er mange muligheder, når du skal ud at købe en ny skydedør, men det nemmeste er, at købe dem hos en leverandør, der skærer dem på mål. Skal du etablere en ny skydedør, er det langt det nemmeste at vælge en dør, der hænger udenpå væggen, da den anden form for skydedør kræver en større ombygning af væggen.

Når du skal vælge din skydedør, skal du overveje, om du vil have en type af dør, hvor selve hjulene og skinnerne er bygget ind i en kasse eller om du hellere vil have den mere rå type, hvor hjulene hænger synlige med store kroge på bæreskinnerne.